— Det er flott å få pris, men det viktigste er at skatten er tatt bort for innbyggerne. Jeg vet mange har slitt med å få betalt skatten, og det har vært vondt, sier ordfører Janne Fardal Kristoffersen.

Følg FVN Mandal på Facebook, klikk her!

Det er Huseiernes Landsforbund med distriktsleder i Vest-Agder Espen Solum i spissen, som setter slik pris på at Lindesnes fjerner eiendomsskatten. Onsdag ettermiddag overrakte Solum en sjekk til Kristoffersen på 25.000 kroner.

I en pressemelding er begrunnelsen:«Lindesnes kommune har vedtatt å avvikle eiendomsskatten. Dette kunne skje etter at kommunen satte ”tæring etter næring”, noe som gjorde det mulig å avvikle denne usosiale skatten som rammer blindt — uten å ta hensyn til betalingsevne».

Det var i 2011 at Lindesnes måtte innføre eiendomsskatt etter flere år med underskudd. Underskuddet oppstod i 2008 på grunn av finanskrisen, og var på 40,3 millioner kroner.

Men fra og med i år er altså skatten borte.Prisen var i utgangspunktet et kunstverk til kommunen, verdt 25.000 kroner. — Men jeg spurte om vi ikke heller kunne få pengene til å lage et klatrestativ ved barneskolen. Og det får vi, sier Kristoffersen.

Men i tillegg får kommunen likevel kunst: Et bilde laget av kunstneren Bjørg Thorhallsdottir med et barnemotiv.