JEGERSBERG: – Jeg tror det er en myte at nordmenn og sørlendinger er late og blir stadig mer overvektige. Folk er generelt flinke til å ta i bruk naturen, men de har kanskje litt lett for å la seg påvirke av yr.no, sier fagsjef for aktivitet i DNT Sør, Per Thomas Skaanes.

For er det meldt 50 millimeter regn og sterk vind, blir man gjerne inne. Med mindre man har forpliktet seg til noe, mener Skaanes.

– Har man for eksempel barn, kan det være en fordel å gjøre ukas utendørstur til et høydepunkt. Sett en dato, la barnas forventning øke i takt med dagene, sier han.

Bort fra Tv-en

Det er det den nasjonale turdagen skal bidra med. Gi familier lyst til å komme seg ut av sofaen, bort fra Tv-en og ut i naturen uansett vær. Og man trenger ikke å dra langt, skal man tro Skaanes.

– Selv den lille maurtua bak huset kan være en stor opplevelse for barn. Vårt mål er ikke at de alltid skal bli med oss på tur, men at familiene kan få smaken på å være i naturen, sier han.

Under søndagens arrangement i Jegersberg, vil foreningen fokusere på enkle aktiviteter som skigåing, skøytetur og aking.

– Vi vil også ha bål, lavvo og premier til barna, sier han.

50.000 deltakere

I fjor deltok nærmere 50.000 personer på turdagen, og Skaanes er glad for at Kristiansand får være en del av arrangementet i år.

– Visse utendørsaktiviteter er i ferd med å viskes ut, og det er noe vi ønsker å unngå. Bærtur, bålkos og ulike aktiviteter i snøen er alle en del av den norske tradisjonen, og noe vi ønsker å ivareta, sier Skaanes.