— Nå er jeg pensjonist og tiden for å være toppkandidat er over. Jeg har sagt nei til å være ordførerkandidat og er innstilt som nummer to på Høyres liste, sier Jeiskelid til Fædrelandsvennen.,

Det er NRK Sørlandet som melder at Jeiskelid er innstilt på andreplass etter Bjørn Einar Andersen.

Tapte i 2011

Jeiskelid fra ordfører i Bykle fra 1985 til 2011. Han stilte til gjenvalg også i 2011, men tapte da kampen mot Aps Jon-Rolf Næss.

— Senterpartiet byttet side den gang og støttet Næss. Sånt skjer. Men ved valget i 2015 vil jeg ikke forsøke meg på omkamp. Nå er jeg 68 år og ferdig som ordførerkandidat. Jeg håper imidlertid å fortsette i kommunestyret og kanskje i formannskapet, sier Jeiskelid til Fædrelandsvennen.

Han var den lengstsittende ordfører i hele Aust-Agder da han gikk av i 2011. Senterpartiet hadde i mange år støttet Jeiskelid da partiet i 2011 valgte annerledes. Jeiskelid representerte både Arbeiderpartiet, en fellesliste og de siste årene Høyre som ordfører. Han gikk over til Høyre i 2003, og velgerne fulgte etter.

Tiende valg

Jeiskelid satt seks år i kommunestyret før han ble ordfører. Ved valget til høsten har han sittet 36 år i kommunestyret. Da stiller han til valg for sin tiende periode som Bykle-politiker.

Jeiskelid har også sittet 12 år i Aust-Agder fylkesting.