Familiefaren traff kvinnen tilfeldig etter en tur på byen fredag 4. juli. Sammen med en bekjent og to av kvinnens venninner dro han på nachspiel hjemme hos kvinnen han nå er dømt for å ha voldtatt.

Avviste tilnærmelser

På vei til nachspielet ga mannen uttrykk for at han ville ligge med kvinnen og skal ha vært svært innpåsliten. Kvinnen har forklart at hun avviste tilnærmelsene hans. Hun sa også til sine to venninner at hun ikke ønsket å være alene med 38-åringen. Etter noen timer forlot venninnene boligen, slik at det kun var 38-åringen, hans bekjente og kvinnen igjen.

Da hun på morgenkvisten gikk og la seg på soverommet kom 38-åringens bekjente inn på soverommet for å takke for festen. 38-åringen kom da etter og dro mannen ut av soverommet, kastet ham ned trappa og låste ham ute av huset. Deretter gikk han opp og voldtok kvinnen flere ganger.

— Voldsomt trusselelement

Kristiansand tingrett mener det er straffeskjerpende at kvinnen ble utsatt for et brutalt overgrep i sitt eget hjem.

«Trusselelementet i forkant var voldsomt, og kom uten foranledning, og omstendighetene kan slik sett delvis sammenlignes med en overfallsvoldtekt», heter det i dommen.

Hevdet det var frivillig sex

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i sommer. Han nektet straffskyld i retten, men retten trodde ikke på forklaringen hans om at samleiet var frivillig.

I tillegg til fengsel i fire år og to måneder er 38-åringen dømt til å betale 150.000 kroner i oppreisningserstatning til kvinnen og 15.000 kroner i erstatning til mannen han kastet ned trappa.