— Vi er Norges beste by på bredbåndsdekning, sier Eva Berglund Åsland, organisasjonsdirektør i Kristiansand kommune, til Fædrelandsvennen.

Onsdag ble Nordic Broadband City index 2014 presentert. Undersøkelsen viser blant annet hvor gode de 43 største byene i Norge, Sverige og Danmark er til å tilby mobilt bredbånd og digitale tjenester til sine innbyggere.

På toppen

Når det gjelder å være best på utbygging av faste og mobile bredbånd, ble Kristiansand kommune best av byene i Norge. Kristiansand kom på tredjeplass i Skandinavia, kun slått av byene Linköping og Västerås i Sverige.

— Dette er kjempeflott, og veldig moro. Vi lå høyt i 2012, men nå er vi den beste byen i Norge på bredbåndsdekning, konstaterer Åsland.

- Hvordan har Kristiansand blitt så gode på bredbånd?

— Vi har hatt et langvarig samarbeid mellom 30 kommuner og fylkeskommunene i Agder, for å bygge ut bredbåndet. I Kristiansand har Telenor bygget ut bredbåndet, og det er bygget mange mobilmaster i regionen.

Digitale tjenester

Undersøkelsen indikerer også hvor gode de 43 byene er til å tilby digitale tjenester. Også der scorer Kristiansand høyt.

— Her får vi 8,8 av 10 poeng. Kommunens hjemmesider er undersøkt, der vi har over 50 skjemaer som kan fylles ut direkte på nett. Det er blant annet mulig å søke på barnehageplass og å melde fra om hull i gata, sier organisasjonsdirektøren, som understreker at det er viktig å fortsette arbeidet med å bedre digitaliseringen av kommunens tjenester.

— Vi har forbedringspotensial når det gjelder å legge til rette for flere fiberkabler og flere mobilmaster, sier Åsland.

Rådgivingstjenesten Nexia har gjennomført Broadband City index 2014 på oppdrag fra Telenor.