Ravnedalsjef006.jpg Foto: LARS HOLLERUD
Ravnedalsjef002.jpg Foto: LARS HOLLERUD

Tripadvisor er verdens største nettsted for reisetips, hvor besøkende kan gå inn og rangere forskjellige restauranter, hoteller og attraksjoner. Ravnedalen Naturpark havner i sistnevnte kategori, og har fått flere svært positive tilbakemeldinger på nettstedet. Ifølge Tripadvisor må mottakere av fortreffelighetsbevis « ha en løpende gjennomsnittsvurdering på minst fire eller høyere (av fem mulige) i anmeldelsene fra reisende på TripAdvisor». I anmeldelsene blir naturen og det kulturelle tilbudet til kafeen trukket fram.

God kombinasjon

— Jeg tror folk liker plassen på grunn av naturen her, også har vi en god kombinasjon med kafeen, som har servering og arrangerer konserter, sier parksjef i Kristiansand kommune Svein Ole Breland.

Han gir kafeen mye av æren for det høye besøket i Ravnedalen.

— Hadde ikke kafeen vært her hadde ikke så mange folk tatt turen hit. Det er flott å se et så godt samarbeid mellom det kommunale og private. Vår jobb er å vedlikeholde plantelivet i naturparken, mens kafeen tilfører mye av det kulturelle i Ravnedalen, sier Breland.

Minst fire av fem

Ravnedalen har for tiden 4,5 av 5 i score på Tripadvisors rangering. Fortreffelighetsbeviset består av et gratulasjonsbrev, et sertifikat og et vindusklister. I anmeldelsene blir naturen og det kulturelle tilbudet til kafeen trukket fram. Kafeen i seg selv er på 7. plass på Tripadvisors liste over restauranter i Kristiansand.

— Jeg har fulgt med litt på nettet, og vi har jo fått gode tilbakemeldinger fra folk som har vært her, særlig turister og andre som kommer utenbys fra. Artister som kommer hit for å opptre trives svært godt, sier daglig leder av Café Generalen, Frank Marvin Moe.

Eneste i Kristiansand

Av alle attraksjonene i Kristiansand er Dyreparken på topp, og naturparken på andreplass, men Dyreparken har ikke fått fortreffelighetspris for i år. Faktisk er naturparken den eneste av totalt 41 registrerte attraksjoner som har fått fortreffelighetspris for i år. Parksjefen er glad for at de offentlige områdene blir tatt i bruk og satt pris på.

— Det er gøy at områdene våre blir brukt, også Odderøya og lignende steder. Denne prisen er en inspirasjon for oss til å jobbe videre og forbedre tilbudet vårt, sier Breland.

— Jeg synes prisen er velfortjent, og nå må vi stå på videre, sier Marvin Moe.

For Café Generalen har sommeren gitt gode besøkstall.

— Det er rekord denne sommeren for vår del, og nå har vi også planer om å utvide litt. Naturparken er en slags skjult perle, og det er jo mange kristiansandere som ennå ikke har vært her, sier Marvin Moe.