Start fikk med seg ett poeng etter en god sluttspurt i Sogndal. For andre gang kom Steinar Pedersens menn under på bortebane, men kapret poeng mot slutten. Akkurat det er veldig positivt — til tross for at seieren ser ut til å sitte fryktelig langt inne. De tre siste kampene, mot Rosenborg, Aalesund og Sogndal viser at Start er på riktig vei.

Det må være godt for Steinar Pedersen å se moralen laget igjen viser. Etter en svak førsteomgang, og en svak første halvdel av den andre tok Start seg sammen og presset Sogndal bakover. Å klare 2-2 i Sogndal etter å ha ligget under 0-2 er rett og slett sterkt.

Sportsleder Pål Wollebæk Jørgensen.

Det vitner om at laget er godt nok trent. Det vitner om at spillerne har en trener de vil kjempe for, og det vitner om at innbytterne som kommer inn gjør en forskjell — som Espen Hoff og Lars-Jørgen Salvesen gjorde søndag kveld.

Vitner det også om at laguttaket er feil? Ja, mener jeg.

Jeg har forståelse for at Steinar Pedersen vil gi spillere trygghet og spille inn et lag. Men jeg stiller spørsmål ved at spillere som underpresterer gang etter gang starter kamper. Jeg mener flere av de mest rutinerte utespillerne kunne startet på benken i Sogndal.

Gudmundur Kristjansson var suspendert sist, men fikk sjansen sentralt på midtbanen igjen.

Etter en ok sesongstart har feilprosenten vært altfor høy i de siste kampene. Samtidig har Mathias Rasmussen vist i flere kamper at han er langt bedre i den posisjonen – smart, rolig med ball og god nok i duellene til å trumfe Kristjanssons fysikk. Rasmussen og Kristoffer Ajer burde startet sentralt mot Sogndal.

Etter min mening burde heller ikke Espen Børufsen startet i Sogndal. Den nybakte pappaen har levert langt under pari i flere kamper på rad. Venstrekanten har sett tung og uinspirert ut. Ikke minst sliter han stort med å holde på ballen når han får den. Med så mange alternativer i den posisjonen, Aase, Sandnes og Hoff, ville kanskje en utfordrerrolle gjøre Børufsen godt nå.

Det gledelige er at kraftkaren fra Vågsbygd, som burde vært en av Starts viktigste spillere og som ofte er god på trening, fikk seg en god opplevelse mot slutten av kampen. Da så vi igjen litt av det vi har savnet så langt. Kraft, fart og vilje fra mannen som er inne i sitt siste kontraktsår med klubben – det har ikke sett slik ut så langt.

Jeg mener også kaptein Rolf Daniel Vikstøls posisjon som midtstoppermå vurderes. Han og Tapio Heikkilä har mange av de samme egenskapene som stoppere. I min bok har de ikke sammen den nødvendige duellkraften og farten som kreves i eliteserien.Vikstøl er den som har vært svakest av de to, særlig med ball i beina har kapteinen vært urovekkende. Med duellkraften, offerviljen og formen amerikaneren De John dokumenterer bør han etter min mening flyttes inn som stopper.

Skogmo og Wichne, som dessverre ble skadet under oppvarmingen før kampen, kan kjempe om høyrebackplassen.

Kanskje hadde det vært for mye å vrake både Børufsen, Kristjansson og Vikstøl samtidig . Det er tre av de mest rutinerte spillerne på laget. Men akkurat nå har alle tre så store problemer med ballbehandlingen at det gir Start store utfordringer med eget spill - det så vi tydeligst før pause mot Sogndal. Et signal om at ingen på dette laget har klippekort, tror jeg kunne vært lurt å sende snart. Både til spillergruppen og til omgivelsene.