Lørdag klokka 1016 fikk Agder politidistrikt melding om at tre biler var stjålet etter innbrudd i Bilhallen. Det var en uregistrert, kassert Opel Insignia, en veteranbil av typen Ford Mustang 1971-modell og en Skoda Octavia 2015-modell stasjonsvogn.

— Skodaen skulle brukes til å frakte pasienter fra Setesdal til Sørlandet sykehus, forteller trafikksjef Jan. O. Rysstad i Setesdal bilruter. Selskapet har anbudet på pasientreiser fra dalen til Sørlandet sykehus, og mandag skulle Skodaen frakte sine første pasienter.

Hengelåser

Da han fikk melding om tyveriet dro han til verkstedet. Der fikk han se at hengelåser var klippet av, og et vindu knust for å komme inn til bilene.

Men da han kjørte derfra oppdaget han Mustangen bare et par hundre meter unna, stå i veikanten med en dør åpen. Han varslet politiet som tok hånd om saken.

I løpet av natt til søndag har en politipatrulje funnet Skodaen til Rysstad. Også den forlatt bare et par hundre meter unna verkstedet.

To pågrepet

— Vi kjenner ikke til årsaken til at bilene ble forlatt på Lund, sier operasjonsleder Sverre Birkeland ved Agder politidistrikt. Men to menn fra Kristiansand er pågrepet og mistenkt for å ha befatning med saken. Den vil bli etterforsket videre av Kristiansand politistasjon mandag. Den tredje bilen er fortsatt savnet.

— Dette var jo helt kjempemessig at de fant bilen igjen så fort, sier Rysstad som fryktet han måtte ha bestilt en ny bil til nesten en halv million kroner, og som det ville tatt to måneder før den kunne settes i drift.

Innehaveren av Bilhallen, Ove Birkedal, ønsker ikke å si noe om saken til Fædrelandsvennen.