— Det er ingen hemmelighet at konkurransen i vår bransje er knallhard. Det har de siste årene vært mange nye etableringer i landsdelen. Vi velger å forlate MX Sport til fordel for Sport 1, fordi vi tror det vil passe bedre til våre hovedsatsningsområder som er ski og sykkel, sier Øyvind Skaiaa.

Han driver sportsforretningen i Vennesla sentrum sammen med Arild Isaksen. Etter to år med underskudd for Sport og Fritid AS som er navnet som MX-butikken er registrert på i Brønnøysundregistrene, klarte butikken i fjor akkurat så vidt å kvitte seg med de røde tallene i regnskapet.

Øyvind Skaiaa legger ikke skjul på at det først og fremst er konkurransen fra de store aktørene i Sørlandsparken de konkurrerer mot. Lokalt i bygda er det for øyeblikket én annen sportsforretning, men denne er i ferd med å legge ned.

MX Sport i Vennesla omsatte i fjor for 12,5 millioner kroner, som er 4,5 millioner kroner mindre enn i toppåret 2010. I forbindelse med overgangen til ny kjede blir det ingen endringer på eiersiden, der Øyvind Skaiaa og Arild Isaksen har 50 prosent hver av aksjene.

Sportsforretningen har i dag tre fulltidsansatte, samt noen på deltid.