MANCHESTER: — Vi satt og spiste frokost da vi fikk beskjeden. Det var ikke noe panikk, det har gått veldig greit for seg, sier Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening.

Sørlendingen har med seg rundt 50 personer på trenersamling i Manchester. Fredag klokka 07.35 lokal tid fikk de beskjed om en bombetrussel utenfor hotellet i New York Street og ble evakuert.

Nå har de fått beskjed om at det de trodde var en bombe, er tatt hånd om.

- Det var ikke noe panikk, det har gått veldig greit for seg, sier Teddy Moen i Norsk Fotballtrenerforening. Foto: Arkivfoto

— Det fant ei pakke utenfor hotellet. Det var hvert fall ingen bombe, men vi har fått vite at uansett hva det var, er den sprengt. Det er veldig betryggende å ha så god beredskap rundt oss, forklarer Moen.Ifølge VG kom bombespesialister til stedet og gjennomførte en kontrollert eksplosjon. Det viste seg ikke å være eksplosiver i pakken, men en bærbar datamaskin og kabler.

Satt opp sperringer

– Det var ikke noe hyggelig. Vi skulle akkurat til å avslutte frokosten og gå ut da vi fikk beskjed om å komme oss ut, sier Ivar Thoresen, redaktør i bladet Fotballtreneren, til VG.

Det tok ikke lang tid fra politiet fant det de trodde var ei bombe, til de hadde sikret området.

— Politiet satt raskt opp sperringer, noe de utvidet ikke lenge etter. Vi gikk rolig utenfor sperringene og politiet hadde full kontroll på situasjonen, sier sørlendingen, og fortsetter:

— De fleste hadde kun på seg ei skjorte og noen tøfler, så det var noen som synes det var litt kaldt.

I stedet for å se på politiet arbeide, gikk trenerforeningen til avtalen de hadde med det engelske fotballforbundet klokka 10. ## Skal besøke Manchester City

Trenerforeningen landet i Manchester i går og turen så langt beskriver Moen som vellykket.

— Alt vi kan ha gjort noe med, har gått veldig greit. Senere i kveld skal vi besøke akademiet til Manchester City og se hva de gjør. Lørdag og søndag drar vi våre egne veier på fotballkamper. Jeg skal for eksempel på Accrington Stanley mot Southend United, sier Teddy Moen, som opplyser at det ikke er andre sørlendinger med i følget.