KRISTIANSAND: – Jeg sier det bare, redball kommer til å bli action i høy grad, forteller Geir Jønsrud, enhetsleder for fritidsetaten Vest.

Se video øverst i saken!

Paintball uten søl

Han har selv blitt utfordret av ungdommene til å delta på aktiviteten, som kan sammenlignes med paintball, hvis man ser bort i fra de harde kulene og malingssølet.

– Når det er sagt så gjør det vondt å bli truffet altså. Men det ser ikke ut til å stoppe ungdommene, både jenter og gutter har meldt seg på, sier han.

HAR PLANER: Andreas Hobbesland (15), Theresa T. T. Pham (15) Thor Einar Midbøe (15) og Simen Bekkevoll (15) på Fiskå skole skal ikke delta på noen av etatens aktiviterer. – Opplegget virker kult, men det er nok mer for folk som ikke har ferieplaner, sier Andreas. Foto: Sara Melissa Frost

Fritidsetaten Vest og Øst har lagt opp til flere aktiviteter i skolens vinterferie, og prøver å nå flest mulig tenåringer med opplegget sitt.– Det er ingen grunn til å kjede seg i vinterferien selv om man ikke skal reise bort, her blir det fullt trøkk. Vi har prøvd å finne ut hva ungdommen liker, og det ser ut til at de er fornøyde, skal man tro alle påmeldingene, sier han.

– For de uten planer

Thor Einar Midbøe (15) på Fiskå skole har hørt om ferieaktivitetene som arrangeres av fritidsetaten, men han har ikke tenkt å delta selv.

– Jeg synes det er bra at det finnes et slikt tilbud, men selv skal jeg til Hovden for å stå på ski med familien. Det er fast tradisjon, sier han.

Han tror tilbudet blir brukt av ungdommer som ikke har planer eller som pleier å gjøre ting med familien i feriene, noe kameratene Andreas Hobbesland (15) og Simen Bekkevoll (15) er enige i.

– Jeg synes redball høres skikkelig kult ut, men jeg skal også på hytta med familien, sier Andreas.