Meterologene melder nydelig vær denne uka. Bortsett fra noe regn i indre strøk i dag tirsdag, vil solen skinne over Sørlandet.

— På kysten ser det ut til at det blir lettskyet tirsdag. I indre strøk er det fare for torden , sier Lina Larsgård, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Hun får støtte av Storm Geo.

— En front skal passere, og Agderfylkene ligger spesielt utsatt for nedbøren. Selv om det er skyet er det varm luft i området, temperaturene vil ligge på over 20 grader også i dag tirsdag, melder statsmeteorolog Ina Wollertsen.

Opp mot 30 grader

Så vil regnet endelig forsvinne. I løpet av onsdag og torsdag kommer finværet.

— Vi har ikke oversikt over eksakt hvor det vil bli varmest, men i Marnardal ser det ut til at det kan bli opp mot 30 grader i løpet av onsdag og torsdag, melder Lina Larsgård.

Les også:

Ifølge henne vil sola skinne over hele Agder, og temperaturene vil stige opp til 23-28 grader, i løpet av uka.

— På begynnelsen av onsdag kan det bli litt skyer, men så vil det klarne opp, og det vil bli lange perioder med sol i hele Sør-Norge, melder meteorologen.

Kan bli tropenatt

— Hvis vi er heldige kan det bli helt opp mot 30 grader, spesielt i indre strøk, onsdag, torsdag og fredag, fortsetter Ina Wollertsen i Storm Geo.

Sommerens varmeste temperatur i sør ble målt til 27,6 grader den 15.juni. Kristiansands fineste dag ble målt den nittende samme måned. 24,5 grader ble da målt ved værstasjonen på Kjevik. Med andre ord kan rekorden slås denne uken.

Finværet vil fortsette på torsdag. I innlandet blir det varmest. Ifølge Wollertsen er muligheten tilstede for at det kan bli tropenatt.

— Det kan bli tropenatt langs kysten, natt til torsdag. På lørdag kan det bli litt kjøligere, men temperaturen vil fortsatt holde seg over 20 grader. Søndag er det mulighet for skyer, melder metereologen.

Fint i hele landet

Ifølge Wollertsen vil finværet som kommer vil prege hele landet, bortsett fra Nord-Norge, hvor det er en kald front på vei.

Har du tenkt deg i vannet når varmen nå kommer? Da bør du melde deg på "Hele Sørlandet stuper".

Bli med på "Hele Sørlandet stuper"

Video av ditt stup, kanonkule eller hvordan du enn kommer deg ut i vannet kan enten sendes på e-post til stup@fvn.no, legges ut på Instagram med #fvnstup eller postes på vår Facebook-side.

Konkurransen vil bli avsluttet 5. august. Da vil tre til fem finalister bli trukket ut. Av dem er det leserne som bestemmer hvem som skal stikke av med førstepremien.

Kristiansand kino stiller med privat filmvisning i deres luksussal 7, med 23 seter. Her kan vinneren invitere med seg venner og se den filmen de ønsker (av de filmene som går på kino) + en liten popcornmeny til alle.