Seland viser til loven som sier at de to norske målformene skal sidestilles i norsk offentlighet. Han tok først initiativet i 2006, og fulgte opp igjen i 2009 hvor han skrev til Sørlandet sykehus og ba om at lovens bokstav måtte følges.

Han fikk ikke noe svar. Derfor engasjerte han både Språkrådet og Kulturdepartementet i språkkampen. Uten andre resultater enn svar i generelle vendinger om at dette er sykehuset ansvar.

I desember 2009 skriver sykehuset at det «vil iverksettes en oppfølging for å sikre etterlevelse av krav til korrekt målform.» Og oppfølgingen var at linjeledere ble gjort oppmerksom på ansvaret de har for å gi skriftlig informasjon til pasienter i den målform de ønsker. Svaret var konsekvent på bokmål, selv om Seland sverger til nynorsk i sin skriftlige kommunikasjon.

Seland sender purrebrev på purrebrev. Først i juni 2013 reagerer Kulturdepartementet med et brev — på bokmål - til sykehuset om at ingenting synes å være gjort.

Kulturdepartementet purrer på nytt tredje juni i år, og nå bekrefter sykehuset at det har sviktet, og lover: «Vi vil se på dette igjen og tilstrebe bedre etterlevelse av kravene», skriver jurist Inge V. Bakken ved Sørlandet sykehus, som også er mannen som svarte på første brev i 2006.