I bakken opp mot Mjåvatn mot Hinnebu i Froland sto et vogntog i grøfta. Foto: Baard Larsen
En bil kjørte i bekken ved Kjøstvedt i Høvåg. Foto: Morten Boswarva
Rige vogntog.jpg
En bil kjørte i bekken ved Kjøstvedt i Høvåg. Foto: Morten Boswarva
En bil kjørte utfor veien ved Homborsund. Foto: Morten Boswarva

Tirsdag ettermiddag meldte politiet på Twitter at flere ringer operasjonssentralen for å klage på glatt føre. Så langt har ikke snøværet ført til alvorlige ulykker, men et spedbarn ble kjørt til legevakten etter en utforkjøring på E 18 i Lillesand tidligere i dag.

Flere steder på Sørlandet har det vært utforkjøringer tirsdag formiddag. I Froland kjørte en skolebuss i grøfta.

— Det var glatt på stedet, og bussen skled i grøfta. Det var akkurat sånn at bussjåføre ikke greide komme seg løs for egen hjelp. Det var skoleelever i bussen, men ingen ble skadet, forteller Terje Greibesland, daglig leder i Setesdal bilruter.

Hentet av ny buss

Bussen kjørte skoleelever fra Froland skole da den havnet i grøfta, mellom klokken 08.00 og 09.00 tirsdag morgen.

— Jeg har ikke alle detaljene. Men jeg har forsikret meg om at alt gikk trygt og rolig for seg. Skolen ble orientert, og vi har hatt dialog med dem. Elevene ble tatt med av en ny buss som kom nokså raskt etterpå. Jeg har ikke oversikt nå over hvor mange passasjerer som var i bussen, sier Greibesland.

Bilbergere har også hatt oppdrag blant annet i Homborsund og i Høvåg. I Høvåg havnet en bil i en bekk etter utforkjøring.

- Hett rundt ørene

Hos Falck bilberging i Kristiansand har det vært en hektisk dag så langt.

En bil kjørte i bekken ved Kjøstvedt i Høvåg. Foto: Morten Boswarva

— Vi har hatt det veldig hett rundt ørene. I dag er det mange som ikke har klart å holde seg på veien. Vi har vært over hele området. I Lillesand, indre bygder og Kristiansand. Det er like glatt over alt, sier Grethe Røyrås, kontormedarbeider hos Falck i Kristiansand.Hun har ikke styr på hvor mange oppdrag bilbergerne har vært ute på, men de har kalt inn fire ekstra bilbergere. Likevel er det lang ventetid.

— Det kommer selvsagt an på hvor folk kjører utfor, men i verste fall kan de måtte vente et par timer, sier Røyrås.

Det har vært en travel dag for brøytemannskapene. Foto: Birgitte Vaksdal

Viking i Arendal har også hatt det travelt i formiddag.— Vi har hatt en del å gjøre, det har gått i ett. Oppdragene har vært spredt utover landsdelen. Vi har vært i Tvedestrand, på Tromøya, i Arendal og Froland. Nå er vi på vei for å hjelpe en utlending som har satt seg fast med lastebil i Gjeving i Tvedestrand. Heldigvis har vi ikke hatt noen alvorlige hendelser, sier Anne Mette Kristiansen, kontromedarbeider hos Viking i Arendal.

Kork på Rige

Det er meldt vanskelige kjøreforhold i landsdelen i dag, med mye snø og kuling. Spesielt Aust-Agder kan få store snømengder.

I 11-tiden fikk et vogntog problemer med å komme seg opp bakken på Rige. Det ble full stopp og kork i vestgående kjørefelt på E 39.

Et vogntog fikk problemer på glatta ved Rige. Foto: Birgitte Vaksdal

Ifølge Fædrelandsvennens reporter på stedet, sneglet vogntoget seg til slutt oppover bakken, og trafikken gled sakte forbi.Ifølge Vegtrafikksentralen glir trafikken greit i landsdelen.

— Vi har hatt noen telefoner fra Aust-Agder, men det virker som om trafikken går greit, sier Sissel Haugli, vaktoperatør i Statens Vegvesen.