– Vi har orientert aktuell rektor som har den eleven og vi setter i verk tiltak i forhold til det som har skjedd, sier oppvekstdirektør Arild Rekve.

Fædrelandsvennen snakket med ham i en pause i formannskapet i Kristiansand onsdag morgen. Han bekreftet senere i møtet at den siktede 15-åringen er elev ved Karuss skole.

– Vi har sendt ut PP-tjenesten for å bistå i arbeidet med hva man sier til elever og foreldre. Vi har ventet med å gå ut med skolens navn til nå, sa han til formannskapet like etter klokka 11.00.

– Trist og uvirkelig

Rektor Hege Ose sa dette om siktelsen i en melding skolen la ut på sin hjemmeside:

– Det er med sorg og fortvilelse vi har fått beskjed om at politiet har siktet en av våre elever for det meningsløse dobbeltdrapet. Dette er en trist og uvirkelig situasjon som det er vanskelig å ta inn over seg for oss alle. Våre tanker går først og fremst til ofrene og deres nærmeste pårørende, men også til den siktede og vedkommendes familie. For oss ved skolen er det nå spesielt viktig å ta vare på elevene og de ansatte på en så god måte som mulig.

Får hjelp

Elevene ved skolen vil i løpet av dagen få beskjed om hva som har skjedd. Rådet fra pp-tjenesten har vært å fortelle fakta, åpne for følelser og unngå spekulasjoner.

Arild Rekve har hatt tett kontakt med skolen etter at han fikk vite hvem den siktede er tirsdag kveld rundt klokka 22.00.

- Vi sendte ut representanter fra pp-tjenesten i dag tidlig og Svein Tore Kvernes fra vårt kontor har også vært der fra morgenen av. Det er veldig krevende for rektor å håndtere dette alene, derfor har vi også en beredskap på dette, sier Arild Rekve.

Lettelse

Dobbeltdrapet ble også tema i formannskapet. Ordfører Harald Furre måtte avbryte møtet like etter det hadde startet for å informere om politiets gjennombrudd.

– Politiet har offentliggjort at de har siktet en 15-åring. Kommunen følger selvfølgelig opp i forhold til det, sa Furre.

Senere i møtet sa han dette:

– Jeg vil gi uttrykk for lettelse rundt at en har tilstått. Det er full beredskap i kriseteam og det jobbes systematisk i flere ledd. Nå er det tre familier som er rammet. Både de som har mistet sine og nå en ung gutt som har tilstått et drap.