SØRLANDET: — Vi lager streikelister og gjør oss klare til å stå imot. Vi informerer dem som skal ut i streik om hvorfor vi streiker. Folk er motivert for streik, sier Inger Johanne Engmark, som er streikeleder for Fagforbundet Sørlandet (fylkeskommunen).

Meklingen i KS-oppgjøret er i innspurten og Fagforbundet har varslet plassfratredelse for 9491 medlemmer, 381 av disse er jobber i Aust-Agder og 693 i Vest-Agder. Fristen for å komme til enighet er klokka 24.00 onsdag 23. mai, men Engmark tror at forhandlingene vil gå på overtid og at de vil begynne på jobb som normalt torsdag.

— Vi har mange krav i år. Vi må sikre pensjonen, ettermiddagstillegg og kronetillegg, kommenterer hun.

Konsekvensene

Slik situasjonen er i dag tror hun det blir streik, men åpner for at ting kan endre seg i dagene fremover.

Personalsjef Steinar Harbo i Kristiansand kommune mener at verken arbeidsgiver eller arbeidstakere kan si om det blir streik, men legger til at andre oppgjør har løst seg slik at en unngikk streik.

— Vi har kikket og sett på hvem som blir tatt ut og hva konsekvensen blir, men jeg har ikke lyst å gå inn på dette nå, sier Harbo.

408 i Kristiansand

Fagforbundet har varslet at de tar ut 408 medlemmer ansatt i Kristiansand kommune dersom det blir streik. I tillegg tar de ut 29 medlemmer i to kommunale foretak: Kristiansand Havn (14) og Kristiansand Parkeringsselskap (15).

— De aller fleste er tilknyttet teknisk sektor og spredt rundt i hele kommunen. Vi har sett på hvor en vil bli berørt, men er tilbakeholdne med å gå ut med det nå, fortsetter personalsjefen.

Mange av dem som vil bli tatt ut er renholdere, og Harbo bekrefter at dette kan gå ut over for eksempel skoler.

Kravene

— Vi legger våre planer, dersom det skulle bli streik så har vi gjort alt vi kan på å forberede oss til det, sier Harbo.

LO Kommune krever blant annet at minstelønnssatsene i tariffavtalen heves utover det generelle tillegget og høyere begynnerlønn, jevnere opprykkstakt og lengre ansiennitetsstiger. I tillegg vil de at ansatte i vikarbyrå skal, så lenge innleieforholdet varer, ha samme lønns- og arbeidsvilkår som gjelder i innleiebedriften.