SØGNE: Fredag møtes representanter for Statens vegvesen, Søgne kommune og fylkeskommunen for å diskutere ulike trafikksikkerhetstiltak i Søgne. Tiltakslisten er satt opp på bakgrunn av innspill fra politikere, velforeninger og innbyggere i Søgne. Vognsnes vel på Langenes er blant de som håper det nå kommer fortgang i planene med å redusere farten på strekningen fra Romsviga/Helleviga til Langenes, også vinterstid. Beboerne langs strekningen kvier seg for å gå langs veien, spesielt i vinterhalvåret når fartsgrensen er 80. ## Tiltaksliste

Her er den komplette tiltakslista:

Vedlikehold Dalsveien, fylkesvei 155. Trafikktelling Langenes øst i forhold til endring av trafikken når nye Vågsbygdveien åpner. Parkering ved hovedkirka – forbudskilt?

Fylkesvei 456: Følgende velforeninger på Langenes er bekymret for økning i trafikk og sikkerhet: Vognsneset vel, Paradisbukta vel og Stokkelandsskolen vel.

Fylkesvei 456 v/ Kleivtunet: Barn leker i skogen, nær riksvei 456. Her er det ikke noen sikring mot vei. Velforeningen har flere ganger henvendt seg til Statens vegvesen uten å få respons på de utfordringer som de opplever.

Fart og humper

Mjåbakken: Nedsatt fart og humper. Må gis 1.prioritet.

Fylkesvei 114 forkjørsvei (Songdalen grense til E39 Lindelia) – fremdrift.

Fylkesvei 456 ved Stokkelandskogen: 50-sone, lys, bussbu, fartsdumper før/etter busstopp.

Fylkesvei 456 v/ Hølleveien: låsing av sykkelbommer, undergang.

Feiing av gang— og sykkelveier. I år blir det feid 1,5 mnd etter det kommunale veinettet.

Fotgjengerovergang

Status arbeidet med E 39. Midlertidig stenging av lyskryss på Hellemyr. Leireveien fra sekundærstasjonen til Ausvigheia, der må det gjøres noe med veiskuldrene. Farlig fotgjengerovergang fra Tangveien over Hølleveien/Fylkesvei 456. Gjerde på Klepland langs E 39. Fra kommunens side møter blant andre ordfører Aase R. Severinsen, plansjef Dag Arntsen, enhetsleder Paal Christensen og prosjektleder Arnfinn Håverstad.