KRISTIANSAND: Fra slutten av april frem til i helga er det stjålet fire båter i og rundt Kristiansand. I tillegg er det meldt om innbrudd, tyverier og skadeverk i båter.

— Vi antar at noe av det maritime tyvegodset stammer fra båter i Kristiansandsområdet, sier avsnittsleder Frode Smith ved Kristiansand politistasjon.

To arrestert

Mandag formiddag ble to menn arrestert. Den ene er 27 år, den andre er 21 år. Begge er tidligere straffedømt for vinnings- og narkotikakriminalitet, og settes i forbindelse med fire båttyverier i Kristiansand.

Først ble en båt stjålet på Hånes. Denne båten ble funnet igjen i Narvika, hvor en Ibiza ble tatt og senere forlatt på Andøya. Herfra forsvant det en Uttern. Den siste båten ble stjålet i Randesund og var en Nidelv. Alle disse er kommet til rette.

Avhøres

De to som ble pågrepet mandag morgen skal avhøres mandag kveld eller tirsdag. Etter avhør blir det tatt standpunkt til om de skal fremstilles for varetektsfengsling.

— Er det noen som gjenkjenner tyvegodset kan de ta kontakt med politiet, sier Frode Smith. Han oppfordrer også folk til å sjekke båtene sine og se om det kan ha vært innbrudd, skadeverk eller tyverier.