VENNESLA: — Det var en kjempesuksess, og vi økte omsetningen med 40–50 prosent fra samme dag i fjor, som også var et veldig godt år, sier Ole Kenneth Thomassen, som driver klesbutikken han har oppkalt etter seg selv i Vennesla sentrum.

Beste noengang

Da Fædrelandsvennen besøkte gågata tidlig på dagen vrimlet det av kjøpelystne, klare på å gjøre et handlekupp eller to på en av de få solskinnsdagene Vennesla har hatt i sommer.

— Det var den beste Handelens dag vi har hatt, med fantastisk vær og mange kunder. Vi hadde en økning på fortjenesten på 10-15 prosent fra samme dag i fjor, sier daglig leder i interiørbutikken Mowe, Wenche Bore Eilertsen.

Omsetningsrekord

Daglig leder for næringsforeningen Kjøp i Vennesla, Nina Ledang, er sikker på at det ble satt omsetningsrekord forrige torsdag.

— Handelens dag var en knallsuksess, og etter tilbakemeldingene jeg har fått fra butikkene i sentrum så ble det satt omsetningsrekord i år, sier hun.

Ledang forteller at de ikke tallfester omsetningen, men at flott vær og mange tilreisende gjorde dagen til tidendes mest lukrative for butikkene i sentrum.

Butikkeierne fikk skjelven da et strømbrudd lammet sentrum midt på dagen, mellom klokka 15.00 og 16.00. Men de nyankomne skatte- og feriepengene satt tydeligvis løst timene i forkant og etterkant.

— Ikke noe hyggelig med strømbrudd selvfølgelig, men det ordnet seg, sier Nina Ledang.