ARENDAL: Den tiltalte 24-åringen erkjente ikke straffskyld i Aust-Agder tingrett. I retten forklarte mannen at han hadde vært ute på byen med venner lørdag 28. januar på utestedet Castelle i Arendal. På utsiden skal tiltalte ha registrert at det var bråk, og 24-åringen mener at den fornærmede i saken "skulle ta" kameraten hans. Derfor gikk han i mellom dem for å roe ned situasjonen. 24-åringen forklarte videre at han dyttet fornærmede i brystet etter selv først å ha blitt dyttet, kommer det fram av dommen.

Retten festet ikke lit til at 24-åringen, og mente at det var bevist at tiltalte slo fornærmede med knyttet hånd mot nesen slik at fornærmede falt og datt i bakken, og slik at fornærmede begynte å blø fra nesen og fikk hjernerystelse , står det i dommen.

Tidligere domfelt

Det ble særlig lagt vekt på vitneutsagn fra dørvakten som så hele opptrinnet. Retten mente ikke at tiltalte handlet i nødverge, men har lagt vekt på at fornærmede var en sterkt beruset bråkmaker.

Tiltalte er tidligere domfelt for andre forhold og har lagt ekstra vekt på at 24-åringen også er domfelt for vold.

24-åringen ble i Aust-Agder tingrett dømt til 21 dagers betinget fengsel med en prøvetid på to år, samt en bot på 5000 kroner. I tillegg må tiltalte betale fornærmedes legeutgifter.