KRISTIANSAND: — Det var nødt til å bli en hvit løgn. Vi tok en beslutning mandag kveld, og vi hadde et møte med personalet og alle våre folk tirsdag morgen klokken halv ni, sier Hennig-Olsen til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen fikk mandag flere tips om at Flynonstop hadde store problemer med å betale sine regninger. Gjennom dagen fikk vi ikke bekreftet dette.

Hektisk aktivitet mandag

Kvart på ti mandag kveld var det hektisk aktivitet inne i selskapets kontor, på hjørnet av Kongensgate/Markensgate i Kristiansand. Både Espen Hennig-Olsen og administrerende direktør Daniel Lundberg var til stede.

På telefon opplyste Hennig-Olsen om at møtet handlet om problemer med «fuelpumpen» til selskapets leasede fly, samt «noen andre tekniske utfordringer» knyttet til flyet. Dette hadde ført til to kanselleringer. Men nå var ting i orden, forsikret gründeren.

- Ikke over og ut

Fædrelandsvennen konfronterte ham med tipsene om betalingsvansker, men Hennig-Olsen avkreftet at møtet handlet om dette.

Han ønsket ikke å svare på flere spørsmål, men lovet oss et intervju dagen etter. Før han la på avviste han nok en gang at flyeventyret var over.

— Det er ikke over og ut for Flynonstop?

— Nei.

Tok hensyn til ansatte

Tirsdag morgen klokken halv ti leverer en ansatt i Flynonstop begjæringen om oppbud til Kristiansand tingrett. Samtidig sender de meldingen om konkurs til sine kunder.

"Vi i Flynonstop kunne dessverre ikke lenger klare å imøtekomme selskapets forpliktelser, og må derfor innse at vi må legge ned vår virksomhet."

Overfor Fædrelandsvennen medgir Espen Hennig-Olsen tirsdag ettermiddag at han serverte en «hvit løgn» da vi ringte mandag kveld.

— Hva skulle jeg si? Jeg kunne ikke stå der og si det til deg før vi hadde snakket med de ansatte, sier han.

Flynonstop hadde 23 ansatte. Samtlige står nå uten jobb.

Ble varslet

Lufthavnsjef på Kjevik, Thomas Langeland, sier Avinor har hatt en «anelse om at noe var i gjære» rundt Flynonstop. Litt ut på dagen mandag ble de kontaktet av selskapet.

— Flynonstop varslet oss om at de var i dialog med mulig investorer. Det har tydeligvis ikke lyktes med dette, og det er veldig beklagelig, sier Langeland.

Fædrelandsvennen har ikke klart å få Espen Hennig-Olsens kommentar til arbeidet med å få nye investorer i siste time. Til NRK sier han tirsdag ettermiddag at han har blitt kontaktet av "et par aktører" etter konkursen.

Har navn og logo

– Det kan være at det er "branden" de er ute etter, eller noen av folkene. Vi får se. Det kommer nok en avgjørelse ganske kjapt. Om det er reelle interessenter, eller om de bare er ute etter våre fantastisk dyktige flyvertinner, sier Hennig-Olsen til NRK.

Bostyrer Bjørn Hübert Senum sier til Fædrelandsvennen at han ikke har blitt kontaktet av mulige nye investorer.

— Men det spørs jo om noen er interessert. Selskapet i seg selv er det ingen som vil kjøpe, og Hennig-Olsen sitter selv på rettighetene til navnet Flynonstop og logoen, sier Senum.