ARENDAL: Ifølge politiadvokat Leif Aleksandersen skal forholdene ha funnet sted i mars i år da mannen, etter hva det står i tiltalen, har vært en tur på sykehuset i Arendal.

Påtalemakten mener tiltalte to ganger på kort tid skal ha verbalt ha truet med å skade to sykepleiere, i tillegg til å drapstrue den ene pleieren.

Sorenskriver Anne Gro Aanensen Kleven skal være rettens administrator i saken. Foto: Baard Larsen

— Fredag 29. mars 2013 ca. kl. 01.30 i Arendal i på Sørlandet sykehus gikk han mot en kvinnelig sykepleier og uttalte at han skulle slå ansiktet til sykepleieren flat som en skive hvilket var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, fremholder Aleksandersen i det første tiltalepunktet.- Til samme tid og sted gikk han mot en annen kvinnelig sykepleier og rettet hånden mot henne hvoretter han truet med å slå henne i ansiktet og uttalte videre bl.a. at han skulle drepe henne, skriver påtalemakten videre.

— Noen minutter senere på kort avstand hevet han igjen hånden mot kvinnen og uttalte bl.a. at han skulle slå inn trynet på sykepleiere, hvilket var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, står det videre å lese.

Straffesaken kommer opp for Aust-Agder tingrett i mars neste år.