Ragnhild Løvås måtte avlyse middagsselskapet, men priser seg lykkelig over at det ikke brant midt på natta. Foto: Torstein Øen

– Vi får jo bare være glade for at brannen ikke oppstod midt på natta. Jeg sover tungt, og hadde kanskje ikke våknet tidsnok.

Det sier Ragnhild Løvås, som sammen med sønnen sin fikk reddet seg ut av leiligheten i tomannsboligen i Stauslandsveien 102 i Søgne.

Det var ved 17.30-tiden at en forbipasserende oppdaget brannen, og fikk slått alarm. Det var på et tidspunkt uklart om det var noen hjemme i leiligheten i andre etasje. Først etter at røykdykkere hadde gjennomsøkt den utbrente leiligheten kunne politiet konkludere med at ingen hadde vært hjemme.

Huseier Pål Try sier han satt hjertet i halsen da han ble oppringt om at tomannsboligen de leier ut sto i brann.– Jeg fryktet det verste da jeg så flammene, men ble lettet da det ble klart at ingen var kommet til skade, sier han.

Pål Try sier det kan se ut som om brannen har oppstått på kjøkkenet i leiligheten i andre etasje der altså ingen var hjemme. Han sier det er for tidlige å si om huset er totalskadet, men anslår uansett de materielle skadene til å være omfattende.

Leiligheten i første etasje var for ikke så lenge siden totalrenovert. Ragnhild Løvås fikk etter brannen – ikledd brannhjelm – bli med brannfolkene inn i leiligheten for å ta med seg mobiltelefoner og annet personlig ting. Der fikk hun se at alle gulvene var dekket med 10 centimeter med vann. Hun vet ikke hvor mye av eiendelene hennes som er blitt ødelagt av vann-, røyk— eller sotskader.

Det ble foruten flere brannbiler, sendt ambulanser til stedet da det lenge var uklart hvorvidt alle hadde kommet seg ut. Stauslandsveien var en stund også stengt for all trafikk i forbindelse med slukningsarbeidene.