Jan Storsveen, Finn Holmer-Hoven, Eirik Nordby og Odd Velle Gjesdal er naboer til veien. Nå klager de saksbehandlingen inn for sivilombudsmannen og viser til at hensynet til barn og unge ikke er ivaretatt. Som kjent stadfestet fylkesmannen kommunens vedtak som innebar en gjenåpning av veien som i flere år har vært stengt.

I brevet peker de fire på at man har å gjøre med en tilførselsvei til to skoler, to barnehager, to flerbrukshaller og et idrettsanlegg.

De fire viser til at daværende leder i ungdomsrådet, Benjamin Werring, ikke kan huske at saken var til behandling. Fau på de to skolene fikk først en henvendelse da saken var ferdigbehandlet, heter det. De peker videre på at alle faginstanser og trafikksakkyndige i utgangspunktet gikk i mot en gjenåpning.

— De er selvfølgelig i sin rett som naboer, alle forstår jo at de ønsker veien stengt. Det må vi bare respektere. Når det gjelder ungdomsrådet og fau, kjenner jeg ikke detaljene. Vi jobber nå med å koordinere en gjenåpning av veien med vann og avløp. Så får vi undersøke på nyåret hvor lang tid sivilombudsmannen vil bruke. Vi håper å åpne veien i mai, sier ordfører Arne Thomassen.