KRISTIANSAND: — Dette var veldig hyggelig og veldig fortjent. Tine Sundtoft har lang fartstid i partiet, kjenner forvaltningen godt og har også jobbet i stortingsgruppa, sier førsteamanuensis Jon P. Knudsen ved institutt for arbeidsliv og innovasjon ved Universitetet i Agder.

Han mener det er spennende dersom det medfører riktighet at Tine Sundtoft får miljøverndepartementet, og viser til at hun er nær omgangsvenn med Jan Tore Sanner som etter alt å dømme blir kommunal- og moderniseringsminister.

Jon P. Knudsen mener at et samarbeid mellom de to departementene kan bidra til en mer samordnet regional planpolitikk.Fædrelandsvennen lyktes tirsdag kveld ikke å komme i kontakt med den 46 år gamle lillesandskvinnen som nå høyst sannsynlig blir landets nye miljøvernminister.

— Uventet departement

Politisk redaktør Vidar Udjus i Fædrelandsvennen beskriver Tine Sundtoft som veldig dyktig.

— Selv om Tine Sundtoft har vært borte fra partipolitikken i noen år, har hun bred erfaring fra både næringsliv og offentlig forvaltning. Som fylkesrådmann kjenner hun landsdelen godt. Samtidig er det litt overraskende at hun ble miljøvernminister, siden hun ikke har yrkesmessig erfaring på dette feltet. Jeg er overbevist om at hun er veldig godt rustet til å ta med seg landsdelens utfordringer inn i regjering.

Fylkesordfører Terje Damman (H) i Vest-Agder beskriver den kommende statsråden som ryddig, grundig, strukturert, faglig dyktig og målbevisst.

— Dersom det skulle stemme at Tine Sundtoft blir statsråd, så har landsdelen fått ønsket sitt opplyst om å bli representert i den nye regjeringen, sier Terje Damman.

Også fylkesleder Ole Guttorm Ihme i Vest-Agder Høyre beskriver henne som svært dyktig, men ønsket tirsdag kveld ikke å kommentere statsrådspekulasjonen før statsrådsnavnene var blitt offentliggjort.

Ønsker lykke til

Avtroppende stortingsrepresentant Alf Holmelid (SV) synes det er bra å få en statsråd fra Sørlandet.

— Miljø er vel ikke et område som Tine Sundtoft har jobbet så mye med. Hun er imidlertid ryddig og flink, så det vil nok gå bra. Det er bare å ønske henne lykke til, sier Alf Holmelid.

Tviler på Sundtoft

Stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen (Frp) fra Aust-Agder sier til NRK Sørlandet at hun blir svært forundret dersom Tine Sundtoft blir miljøvernminister, og legger til at det var Fremskrittspartiet som skulle ha ha denne statsrådsposten.

Til NRK sier Godskesen at det godt kan være at Sundtoft blir statsråd, men tviler sterkt på at lekkasjen om at hun blir miljøvernminister medfører riktighet.