BYKLE: Da samler norgeseliten innen snowboard seg på Hovden for å kjempe om å lande de beste triksene og samle norgescup-poeng under Robins Hood Hovden Open 2012. — Vi har tatt steget opp fra i fjor og blitt en del av norgescupen og verdenscupen, og dermed blitt en trestjerners Ticket To Ride event, sier arrangør av Robins Hood Hovden Open, Bjørnar Bruskeland fornøyd til fvn.no.

Bjørnar Bruskeland Foto: TORSTEIN ØEN

I tillegg til å ta steget opp i eventeliten, har arrangøreren økt den totale pengepremiepotten fra 75.000 kroner til 100.000 kroner. Med en slik pengepott er Robins Hood Hovden Open nå for det nest største snowboardarrangementet i Norge å regne denne sesongen.

Setter Hovden på kartet

— Det er ganske heftig, smiler Bruskeland som har tro på at den samlede pengepotten bidrar til trekke snowboardkjørerene fra hele landet til Hovden også i år. Og det til tross for at svært mange av utøverne ikke engang kan veien dit.

Det er overraskende få som vet hvor Hovden er

— Det er overraskende få som vet hvor Hovden er. Vi deler ut en del veibeskrivelser, for å si det sånn, så det er kult å få markedsført plassen litt, forteller Bruskeland.

Han håper å kunne trekke de store verdensstjernene til den vesle bygda med årenes løp.

— Vi har noen steg igjen, men vi har tatt noen steg opp i år, og satser på å ta et par steg videre også neste år, sier han.

Skal forsvare tittelen

I fjor deltok 40 utøvere i grenene railjam og slopestyle. I railjam er det om å gjøre for snowboardkjørerene å lande best mulige triks på såkalte rails, mens i slopestylekonkurransen må utøverne gjennomføre et bakkekløp som består av flere elementer, rails og hopp. Den som gjennomfører løpet med best mulig stil og triks vinner konkurransen.

Bruskeland har ikke oversikt over de endelige påmeldingslistene, men har tro på at antallet har økt fra i fjor.

Vi håper på en 50-60 kjørere i år. Vi har egentlig satt et tak der, for vi har ikke plass til flere

— Vi håper på en 50-60 kjørere i år. Vi har egentlig satt et tak der, for vi har ikke plass til flere, hvis vi skal få det gjennomført konkurransen i løpet av en helg, ler han.

Blant de bekreftede kjørerene i år er blant annet Stian Aanestad som skal forsvare mestertittelen sin fra i fjor.

Om han lykkes med å sikre seg heder og ære og litt kontanter vil altså helgens arrangment vise.