KRISTIANSAND: Ambulanseflyet med elevene som ble skadet i en trafikkulykke i Kenya, landet på Kjevik klokka 09.15 i dag.

De tre skoleelevene hadde vært innlagt på sykehus i Kenya, siden den tragiske ulykken forrige søndag hvor Øystein Bronebakk (18) omkom.

Søndag kveld skulle de etter planen bringes hjem til Kristiansand med ambulansefly. Men flyet kom seg ikke lenger enn til Kairo.

Der oppsto det problemer under fylling av drivstoff. Forsikringsselskapet Gouda Alarm sendte et reservefly ned mot Egypt, men dette fikk også problemer under fylling, på en flyplass i Hellas.

Reiste i natt

Mens de skadede elevene har ventet på transporten hjem har de midlertidig vært innlagt på et militærsykehus i den egyptiske byen Aswan.

Klokka 02.00 i natt kunne flyet med elevene endelig ta av fra Egypt.

Da ambulanseflyet landet på Kjevik, sto tre ambulanser klare og ventet på dem. Elevene ble kjørt direkte til Sørlandet sykehus Kristiansand i hver sin bil.

På sykehuset sier informasjonssjef Rune Nesdal Jonassen at elevene vil bli behandlet som andre pasienter fra utlandet:

— De vil bli tatt imot på ordinær måte. Det vil si at de blir lagt inn på isolat, og screenet for MRSA (methicillinresistente gule stafylokokker). Dette vil ta to-tre dager. I den tiden blir det et besøksregime med frakk, hansker og munnbind. Kun de nærmeste pårørende vil kunne besøke dem, opplyser informasjonssjefen.

Pårørende til sykehuset

— Vi har planlagt det slik at de de pårørende møter opp på SSK. Der vil også en representant fra skolen være til stede. Alt det praktiske på sykehuset, er det sykehuset som står for, sier fylkesutdanningssjef Arly Hauge, og viser blant annet til tiden elevene må være i isolat.

- Hvordan var det å få vite om hjemkomsten?

— Det var en stor lettelse da en meldingen kom i dag tidlig, at de var på vei. Og det var en glede å kunne gi den beskjeden videre til foresatte. Det er mange som er glade nå, sier Hauge.

Alle er tilbake

Hele følget med elever og lærere, som var på skoletur i Kenya, har nå kommet tilbake til Sørlandet.

Kisten med Øystein Bronebakk (18) ble kjørt med bil fra Gardermoen i går. Han begraves fra Filadelfia Vennesla fredag 24. februar klokka 13.00. Det var søndag 12. februar at skoleturen i Kenya tok en tragisk vending. Bilen som følget fra Kvadraturen skolesenter kjørte i ble påkjørt av en lastebil.

Bronebakk omkom på stedet i ulykken. Flere elever og lærere ble også skadet.