FLEKKEFJORD: 51-åringen fra Flekkefjord har vært savnet helt siden han forsvant fra en psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus Kristiansand 12. januar i år. Flere leteaksjoner har vært igangsatt, men Tellenes er sporløst forsvunnet.

Fikk tips

For en stund siden fikk imidlertid familien til 51-åringen tips om at han oppholdt seg i Aust-Agder.

— Det førte til at politiet oppsøkte noen adresser i Grimstad-/Arendalsområdet. Ifølge tipset skulle det bo folk i fra Flekkefjord på adressene. Dem politiet kom i kontakt med hadde imidlertid ikke sett Tellenes, opplyser lensmann i Flekkefjord, Asbjørn Skåland, til Fædrelandsvennen.

Det ble igangsatt en stor leteaksjon med to helikoptere etter at Tellenes forsvant fra sykehuset 12. januar i år. Søket var konsentrert om Baneheia og de omkringliggende områdene.

Sett i Flekkefjord

Dagen etter skal han imidlertid ha blitt observert i Flekkefjord sentrum. Han skal da ha vært ikledd en tykk bommulsjakke med glidelås samt dongeribukse.

— Det var flere i Flekkefjord som opplyste at de hadde sett ham. Dette var personer som kjente han godt. Den siste sikre observasjonen av ham er gjort mellom klokken 13 - 14 fredag 13. januar, opplyser Skåland.

Etter det stopper alle spor. Det er ikke ringt fra 51-åringens mobiltelefon. Han har heller ikke tatt ut penger eller benyttet bankkortet.

— Vårt håp er at noen kan ha opplysnigner som gi svar på hvor Tellenes har tatt veien, sier Skåland.