— Hvordan var det å runde de femti?

— Det var ikke noe problem. Noen venner hadde laget til en liten fest for meg, med kake og 50 lys. Veldig hyggelig!

- Det ryktes om en ordentlig markering lørdag 24. august. Fortell.

— Jeg har invitert noen musikalske venner til å opptre. Blant annet kommet "Hans Dannede", bandet jeg spilte i før, Jens Olai Justvik, Anne Karin Kaasa, Bjarne Stølen, Margrethe Erikstad og selvfølgelig Rabakoret. Konserten er gratis og alle kan komme. Det blir tatt opp en gave til Kirkens Nødhjelp.

Rabakoret

- Apropos Rabakoret, der du har vært en av primus motorene i 16 år. Hvorfor er dette engasjementet så viktig for deg?

— Fordi jeg er glad i å arbeide i menigheten og med barn og glad i å lage sanger. Her er jeg både pianist og skriver alle sangene. Koret teller rundt 90 barn. Dirigenten, Elin Wikstøl Andersen, er uunnværlig, og sammen er vi gode, det er noe av hemmeligheten.

- Hvor mange CD-er har det blitt?

— Vi har gitt ut sju CD-er. Den åttende kommer til høsten.

- Når forsto du at det var musikk du skulle satse på?

— Det tror jeg var da jeg gikk på gymnaset. Jeg var heldig å komme inn på årsenhet i musikk ved Kristiansand lærerskole i 1984. Etterpå ble det Musikkonservatoriet, med klaver og orgel som hovedinstrument.

Ulykken

- Den 20. mai 2006 var du utsatt for en alvorlig motorsykkelulykke ved Kilefjorden. Hvordan har denne ulykken preget deg?

— Jeg har blitt mer glad i livet, i øyeblikket, i de små tingene. Etter ulykken har jeg hvert år arrangert en konsert til inntekt for Kirkens Nødhjelp.

- Og motorsykkel ble byttet ut med sportsbil?

— Etter ulykken kjøpte jeg en liten, rød BMW Cabriolet. Og en veteranbil; en Mercedes fra 1958. Veteranbiler har blitt et nytt interessefelt.

Positiv

- Noen andre interesser?

— Jeg er en livsnyter, det er nok et nøkkelord.

- Framtiden?

— Jeg har ingen store planer utover det jeg allerede holder på med. Jeg er veldig fornøyd med livet og opplever det jeg holder på med som meningsfylt. Prøver å ta vare på det jeg har, og glede meg over det.