UTSTILLING: Helt til høststormene river, skal utstillingen til fotograf Kai W. Nessler få henge i fyrtårnet hos Rita Tove Dyrstad på Ryvingen. Foto: Roar Greipsland
RÆGESNAPPEREN: H.M. Ræga er glad for den viktige fotodokumentasjonen, men "mi lige ikkje det mi ser". Foto: Roar Greipsland
FYRLOKALE: Det var Rita Tove Dyrstad sin ide om å få til en utstilling i tårnet på Ryvingen. Fotograf Kai W. Nessler likte tanken og tok utfordringen. Foto: Roar Greipsland

MANDAL: — En full storm eller orkan mangler jeg. Og vinterbilder. Det hadde vært fint å oppleve her ute, sier Kai oppe i tårnet. De andre årstidene og stemningene har han. "Fotografier i tre etasjer" heter utstillingen som Kai W. Nessler har åpnet på selveste Ryvingen, langt ute der naturen bestemmer. Utstillingen skulle åpnet sist lørdag, men da var uværet for kraftig. Kulingen gikk hard, og folket på fastlandet fant det fornuftigst ikke å legge ut i båt til Ryvingen utenfor Skjernøy.

I Rægas salte ånd

Men nok om det, bildene i tårnet er virkelig i H. M. Rægas salte ånd. Det er svaberg og strandnelliker, fyrdetaljer og lys i vidt spekter, fullmåne i blåtimen, og alt det vakre som Ryvingen har å by på. Og det er virkelig mye.

— Jeg har forsøkt å fange stemningen her ute. Det kan være alt fra ei lita seilskute på det store havet til blomsterhavet om våren og svabergene, eller "de myke fjellene" som jeg liker å kalle det. Sier Kai. Fra før hadde han et rikt materiale fra Ryvingen, men et stort arbeid ble også lagt ned etter at han bestemte seg for å stille ut i tårnet. 17 fotografier skal henge der, fordelt rundt i tre etasjer, helt til høststormene river litt i Ryvingens bygninger. Mange vil garantert se dem. Fyret har rundt 3000 besøkende i året, og flesteparten av dem i sommerhalvåret.

Sjekk Rægesnapperen!

Ideen om utstilling i tårnet var Rita Tove Dyrstads. Rita er leder i Ryvingens Venner og brenner minst like kraftig for fyret som fyrlyset selv.

— Jeg hadde jo sett de flotte bildene til Kai, og er veldig glad for at han tok utfordringen.

Hvis du drar dit i sommer, så ikke stopp opp i tredje etasje. Gå de siste trinnene helt til fyrlinsa, og så snu deg rundt. Der sitter "Rægesnapperen". Ei glupsk måke som grafser i seg H.M. Rægas mange søsken. Godt Kai har dokumentert den avskyelige handlingen.