Berit Kittelsen Foto: Uleberg, Odd Inge

Aps gruppeleder og varaordfører, Berit Kittelsen: — Høyere eiendomsskatt har jeg vanskelig for å se denne perioden, utover økningen på en halv promille neste år. Skoler? Vi bør ha en gjennomgang av hele skolestrukturen, men da i et langsiktig perspektiv. Rådmannen følger våre signaler i sitt budsjett, nå må vi prioritere, sier Aps gruppeleder, varaordfører Berit Kittelsen.

Bernt Slettedal Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Høyres gruppeleder Bernt Slettedal: — Nei til mer eiendomsskatt. Det er kanskje noe med at vi heller må ha en god skole, enn mange skoler. Ikke lett, dette. Det er skyggene fra kulturhuset og svømmehallen som slår inn. Vi var mot begge gigant-prosjektene.

Eivind Drivenes Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

Sps, gruppeleder Eivind Drivenes. — Færre skoler, skurrer hos meg og Sp. Det er for tidlig å konkludere, men vi må være tøffe nok til å unngå å havne i økonomiske problemer igjen. Bra at rådmannen har penger til strandsti og skiløyper, altså folkehelse.

Magne Hunsbedt Foto: Kjetil Reite

Frps gruppeleder Magne Hunsbedt: — Nå ser vi konsekvensen av kulturhuset vi ikke trengte. Det blir tøft fremover. Vi må nok se på skolestrukturen. Skatteøkning er vi mot. Mer kan jeg ikke si nå.

Daniel Bakken Foto: Odd-Inge Rønning Uleberg

KrFs gruppeleder, Daniel Bakken: — Rådmannen satser på eldre og barnehage. Vi går i minus om to år hvis ikke noe gjøres med den øvrige driften. Vi må diskutere internt før jeg kan si mer.