FLEKKEFJORD: De to kvinnene ble hentet opp fra fjellhyllen av redningsmann og lege, etter at Rogaland politidistrikt klokka 17.57 meldte at to kvinner satt fast på en fjellhylle i Åna— Sira.

Et Sea King- redningshelikopter og Rogaland alpine redningsgruppe ble sendt for å hente dem, meldte politiet, som også var på stedet.

Ikke opp eller ned

Redningsleder i Hovedredningssentralen, Eirik Walle, sier til Fædrelandsvennen at det er to lokale turgåere som har gått seg fast.

— De kommer verken opp eller ned, og er skårfast, som vi sier, sa han like før de ble hentet opp.

— Redningshelikopteret har vært på stedet og satt av lege og redningsmann. De har kontakt med kvinnene, som begge er litt våte og kalde, men ellers i god forfatning, sa Walle.

Klatrere på vei

Kvinnene ble sittende på fjellhyllen i påvente av klatrerne fra Rogaland alpine redningsgruppe, som skulle bli hentet av et Sea King- redningshelikopter som returnerte til Sola lufthavn.

— De vil sikre kvinnene, og se om de kan klatre ned med dem eller om helikopteret skal heise dem opp. Akkurat nå er det for trangt for helikopteret å hjelpe dem ut, sa Walle da.

Sea King- helikopteret var klokka 18.15 på vei tilbake til Sola for å hente klatrerne.

— Har du alder på kvinnene?

— De er kvinner i sin beste alder. Men alder har ikke blitt opplyst som et problem her, sier han.

Ble reddet

Klokka 18.30 kunne Rogaland politidistrikt melde at kvinnene var blitt hentet opp av legen og redningsmannen, som hadde klatret ned til dem.

Meldingen til Hovedredningssentralen kom klokken 16.18.