KRISTIANSAND: Klokken 10.30 var Fiskeeksperten Reinhartsen på Fiskebrygga tom for det første lasset med reker.

— Heldigvis fikk jeg inn en kasse fra Risør, men den forsvinner nok i løpet av ti til femten minutter, sa daglig leder ved Fiskeeksperten Reinhartsen, Reidar Fredriksen.

- Etterspørselen øker

Fine sommerdager har folk ekstra lyst på reker, og etterspørselen øker.

— Det virker som om folk har lyst på noe lett og salt, som ikke er varmt, forklarer Fredriksen.

Problemet er bare det at det er lite reker å få tak i denne tiden.

— Rekene gyter om våren og da forsvinner de fra de feltene de vanligvis befinner seg, og derfor fanges det også mindre reker, opplyser Reidar Fredriksen.

190 kroner kiloen

I hele år har det vært litt mindre reker enn det pleier, og i den siste uken har også prisen steget.

— I dag selger jeg reker for 190 kroner kiloen. Det er den høyeste prisen jeg kan huske i Kristiansand. Vanligvis ligger prisene på mellom 120 og 140 kroner dersom man ikke skal gå med tap, forteller Fredriksen.

Så langt i dag har han solgt nesten 900 kilo reker. Hadde Fredriksen fått tak i nok reker kunne han solgt opp mot tre tonn. Folk blir nærmest paffe når de ikke får tak i rekene de vil ha.

— Det virker som om folk i Kristiansand regner med at vi alltid har reker, og blir litt paffe når vi sier at det er tomt, sier Reidar Fredriksen.

Tomt i butikker

Naboen, Enok Nilsen har også problemer med å få tak i nok reker. Klokka 13 er det litt igjen.

— Der varer noen ikke lenge, sier André Michelsen som jobber der.

Fiskesalg på Fiskebasaren holder også på å gå tom for reker i 13-tiden.

— Det er lite reker å få tak i nå, og rekene er små. Om sommeren øker etterspørselen, men det er også da det er minst reker å få tak i, forteller Kjetil Korsvik som jobber hos Fiskesalg.

Også dagligvarebutikkene sliter med å få tak i reker. Hos Meny Vågsbygd gikk de tom for reker i 12-tiden, mens på Ica Maxi på Lund har de ikke hatt reker i det hele tatt i dag.