KRISTIANSAND: Det bekrefter dødsboets bostyrer, advokat Bjørn Hübert Senum overfor Fædrelandsvennen. Han er i sluttfasen med skifte av boet, og har oversendt Sørlandet sykehus en oversikt over dette.

Her går det fram at Pedersen stiller omtrent 1,17 millioner kroner til disposisjon for Sørlandet sykehus. Det er ikke stilt noen krav om hvordan pengene skal brukes. Det samme beløpet har den henfarne enkefruen donert til Den Norske Kreftforeningen og til Stiftelsens Europa i fokus, gatebarn Romania vil det bli tildelt 585.806 kroner.

Pedersen var enke da hun gikk bort. Skifte av ektemannen Axel Emil Pedersens bo, er gjennomført. De bodde i Voie 17 på Andøya i Vågsbygd, en kulturskatt av et sjeldent hus. De solgte det i 2000 for 7,7 millioner kroner til restaurantkongen Geir Legreid. Han jobbet i halvannet år med å restaurere bygget, men det ble totalskadet i en brann 6. juni 2005. Slektningene sine har Pedersen ikke glemt. Til 36 familiemedlemmer, nevøer og nieser med deres barn, har Pedersen gitt fra 5000 kroner til 250.000 kroner. Det utgjør 1,4 millioner kroner.