PÅ PLASS: Marie Vehusheia har satt seg godt til rette i helikopteret. Til høyre barnebarn Aina Vehusheia. Foto: Siril Aartun
KLARE: Piloten har gitt viktige instrukser, og passasjerene er klare til å lette. Foto: Siril Aartun

— Jeg er veldig spent på om jeg kjenner igjen stedene vi skal fly over, sier Marie Vehusheia, som fyller 100 år i november. I jubileumsgave fra barn, svigerbarn og barnebarn fikk hun nemlig en helikoptertur over velkjente steder langs Tovdalselva.

Fleipet - Jeg ble veldig overrasket da jeg fikk vite dette, det var helt utenkelig at de skulle gi meg noe sånt. Det var bare en fleip jeg sa for noen år siden, da oldebarnet mitt påpekte at jeg ville få brev av kongen når jeg fylte 100 år. Da svarte jeg at jeg kanskje skulle ta meg en tur i helikopter også! sier den spreke damen.

Klar til avgang

Barnebarna Lill Jonathanson og Aina Vehusheia skal være med på turen.

— Bestemor er veldig sprek og sporty, og jeg synes det er kult at hun tar utfordringa, sier Aina.

Marie tar selvsagt plassen ved siden av piloten, og får øreklokker og sikkerhetsele på seg. Hun er spent, men rolig da motoren settes i gang og helikopteret letter fra bakken. Tilbake på Kjevik står familien og vinker.

GLEDER SEG: Marie Vehusheia (i midten) gleder seg til sitt livs luftetur. Barnebarna Lill Jonathanson (til høyre) og Aina Vehusheia (nummer to fra ventre) skal være med. Til høyre Maries sønn, Olav Vehusheia og oldebarn Hans Vehusheia Andersen (2 1/2). Foto: Siril Aartun

Kjente seg igjenEtter turen er Marie veldig fornøyd.

— Det var gildt å se heiene der jeg gikk på ski som ung, sier hun.

I Lia, like ved Herefoss hadde barnebarn og oldebarn stilt seg opp inni et hjerte laget av klær, og vinket til helikopteret.

— Det var kjempe gøy, og bestemor kjente seg igjen på alle stedene vi stoppet, sier barnebarn og passasjer Aina Vehusheia.