De nye eierne kan boltre seg på 97 mål, som utgjør to tredeler av øya.
Huset har flott utsikt over Lyngørsundet.

TVEDESTRAND: En av Sørlandets dyreste eiendommer ble solgt til utenlandske eiere, opplyser eiendomsmegler i DNB Peder Steen til Fædrelandsvennen. Doktorhuset, tidligere eid av Anders Marcussen, ble lagt ut for salg i mars med en prisantydning på 34 millioner kroner.

Store deler av øya

Det renoverte skipperhuset fra 1750-tallet som ligger rett i vannkanten, har en ubebygd tomt på 97 mål. Det utgjør to tredeler av hele øya.

– Det er en helt unik eiendom. Det er ytterst sjelden du kan kjøpe en så stor del av Lyngør. I tillegg er selve huset stort og flott, med en historie som går flere hundre år tilbake, forteller Steen,

Skipperhuset er den bygningen som ble mest skadet under Slaget i Lyngør i 1812. ## Nesten dyrest

Eiendommen er blant de dyreste noensinne solgt på Sørlandet. Ifølge lokalavisen innehas rekorden av Karl Johan Sunde, som betalte 34 millioner kroner for Ola Mæhles hytte i Blindleia i 2004. – Vi ahr hatt forskjellige interesserte gjennom prosessen. Men det er litt spesielt med denne type eiendommer. Man går gjerne inn i en dialog med eventuell kjøper, og denne prosessen har vært lang og god, forteller Steen.

Doktorhuset er helårsbolig og har boplikt. Ifølge Steen er de nye eierne ikke-norske, men har en stor interesse for området. De ønsker foreløpig å være anonyme.