KRISTIANSAND: Møter med barn er en rød tråd gjennom den tre dager lange reisen.

Årets fylkestur innledes i Flekkefjord tirsdag 17. september, og første stopp er kraftkommunen Sirdal. Der har de gjort gode penger på å levere en stor del av Norges kraftproduksjon, og kronprinsparet skal blant annet innom den topp moderne skolen i Tonstad. Neste kommune er Hægebostad, der det blir besøk og lunsj hos familiebedriften Hamran kjøkken og snekkerverksted.

Mens de er på reise i Vest-Agder, bor kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på kongeskipet Norge. Onsdag anløper skipet Lindesnes, før kronprinsparet besøker Audnedal kommune. Her skal barn fra 2. til 7. klasse vise hvilke friluftsaktiviteter kommunen byr på. I Åseral kommune, Vest-Agders minste, skal de kongelige få møte flyktninger som forteller om sine erfaringer.

Reisens siste dag starter med ankomst i Mandal, før programmet åpner i Marnardal med hyllest fra et kor som teller 400 barn og unge. I siste kommune, Songdalen, skal kronprinsparet møte aktive eldre. Her har en svært aktiv dugnadsgjeng i alderen 70 til 85 år lagt ned tusenvis av dugnadstimer på å skape et bygdemuseum.