KRISTIANSAND: På morgenen fredag 6. mai i fjor gikk ulykkesalarmen. Fem personer var involvert i en alvorlig trafikkulykke på E 39 mellom Lohnelier og Lunde i Søgne.

To mannlige bilførere ble kritisk skadet i ulykken, flere andre lettere skadet.

Den ene bilføreren, som kjørte en Seat varebil, er nå tiltalt etter ulykken. Politifullmektig Jørgen Henriksen i Agder politidistrikt har tatt ut tiltale for overtredelse av vegtrafikklovens paragraf 31:

"For å ha overtrådt bestemmelsen om at enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret" .

Grunnlaget er blant annet at politiet mener at 58-åringen ikke var tilstrekkelig oppmerksom da ulykken inntraff. – På grunn av uoppmerksomhet og/eller trøtthet kom kjøretøyet hans over i motsatt kjørefelt og frontkolliderte med en møtende personbil med kjennemerke [-]. Det oppstod store materielle skader i sammenstøtet og personskader på fører og passasjerer i det møtende kjøretøyet, heter det i grunnlaget for tiltalen.

58-åringen er også tiltalt for å ha kjørt bil mens han var trøtt og uopplagt.

Saken skal opp for retten 19. januar i Kristiansand tingrett. Det er satt av tre timer til rettssaken.