ARENDAL: Det var om kvelden mandag 21. mars i fjor at mannen gikk løs på sitt offer ved Amfi Arena-senteret i Arendal. Samtidig slo han en annen mann gjentatte ganger i hodet og kroppen.

Påtalemyndigheten mener at det i begge tilfeller dreier seg om uprovosert vold.

I retten forklarte begge ofrene at de ble utsatt for både spark og slag med knyttet hånd. Den tiltalte 27-åringen erkjente straffskyld for begge forholdene.

Det ene offeret la i retten fram dokumentasjon på at han hadde fått slått kjeven løs. I de tre første månedene etter hendelsen kunne han ikke ta til seg fast føde. Retten anså det som alvorlig at tiltalte, som er kroppsbygger, slo og sparket ofrene med full kraft.

— Aktor har nedlagt påstand om fengsel i åtte måneder. Ubetinget fengsel er det klare utgangspunktet for legemsbeskadigelse av en slik art som denne saken gjelder, skriver retten i dommen.

Retten mener at saken er alvorlig:

- Retten har i skjerpende retning vektlagt at det er tale om grov og meningsløs voldsutøvelseoverfor uskyldige mennesker, og at det kun beror på tilfeldigheter at ikke fornærmede blir påført enda mer alvorlige skader, skriver retten.

Straffen ble satt til fengsel i åtte måneder. 27-åringen må i tillegg betale 3000 kroner i erstatning til det ene offeret og 50.000 kroner til det andre offeret.