KRISTIANSAND: — Hvem er dette for?

— Barn som har vansker med koordinasjon og balanse. Kanskje har de en diagnose, eller bare har falt ut av masseidretten og blitt passivisert. Treningsprogrammet Pilates Lek er tilpasset barn i alderen 10-12 år, mens Ung er for tretten pluss.

— Hvordan når dere ut?

— Tilbudet er markedsført via kommunal fysioterapeut, helsesøster og skolelegen. I første omgang i Vågsbygd, men vi håper å kunne eksportere ideen. Men det kreves sertifiserte pilatesinstruktører. Vi ønsker å knytte tilbudet opp mot etter skoletid, med oppstart 4. september. Vi har et tak på åtte elever på hvert av kursene.

KROPPSKONTROLL: Pilates er en fin form for fysisk trening, mener Judith Melbye, som har jobbet som sertifisert pilatesinstruktør siden 2008. Foto: Inger M. Witteveen

Kroppsbeherskelse

— Hva kjennetegner pilates?

— Det er koordinerte øvelser som forbedrer muskelstyrken, gir bedre stabilitet og balanse. Den som trener pilates får bedre kroppsbevissthet, bedre mobilitet og holdning.

Trengte å stresse ned

— Når ble du selv "hekta"?

— Jeg begynte å trene pilates på Spicheren i 2004, da jeg stresset med utdanning og jobb. Så ble jeg spurt om å instruere. I 2008 var jeg sertifisert instruktør. Planen var å holde på til jeg var ferdig med studiene, men etterspørselen bare økte. Det førte til at jeg har kurs på flere nivåer, tilbyr privattimer og timer ute i bedrifter. Nå får jeg to nye instruktører. Og til høsten er det eget pilateskurs for menn.

— Andre ting?

— Jeg har alltid vært opptatt av formidling og det visuelle uttrykk, og jobbet i flere år som dekoratør. Men jeg ble etter hvert forsynt av varehandel og mer interessert i lokal og kortreist mat. Jeg er nå med å utvikle en serie matsuvenirer i samarbeid med Lindesnes fyr. Jeg holder også kurs for Bondens marked nasjonalt.

Mastergrad i litteratur

— Og du har en master i litteratur?

— Jeg er opptatt av litteratur og det formmessige. Min masteroppgave omhandlet semiotikk, læren om tegn og symboler i en tekst.

— Hva er din favorittbok?

— Halldór Laxness sin bok Sin egen herre , som er rått og vakkert om natur, mennesker og samfunn. Jeg kunne godt tenkt meg å jobbe mer med litteratur og formidling.