Politiet hadde sperret av den gamle kinobygningen fredag formiddag. Foto: Torstein Øen
Politiet hadde sperret av den gamle kinobygningen fredag formiddag. Foto: Torstein Øen

EVJE: Det var klokken 05.45 natt til fredag at en tilfeldig forbipasserende brannmann på vei til jobb oppdaget røyk i fra det gamle kinolokalet i Evje sentrum. Brannvesenet fikk dermed raskt slått ned flammene.

Politiet omtalte tidlig brannen som mistenkelig, og tre ungdommer i alderen 15 — 17 år havnet i politiets søkelys.

Møtte gjerningsmennene

— Torsdag ved midnatt var en politipatrulje i Evje i kontakt med tre ungdommer som ikke er fra lokalmiljøet, men under barnevernet. Vi ønsket å høre med dem hva de gjorde ute så sent, sier politibetjent Kim Asbjørn Haugen til Fædrelandsvennen.

Da brannen ble oppdaget natt til fredag, ønsket politiet å komme i kontakt med de tre ungdommene igjen.— Evje er ikke spesielt stort, derfor var det natrulig å ta en prat med ungdommene igjen og sjekke ut deres bevegelser, sier Haugen.

Innrømmet bål

Under avhør la to av guttene kortene på bordet og innrømmet å ha forårsaket brannen. Den tredje gutten nekter for å ha noe med brannen å gjøre, men de to andre knytter ham til åstedet.

— De fortalte at de hadde tatt seg inn i kinobygget. På scenen hadde de tent et bål for å varme seg. Før de forlot bygget mener de å ha slukket bålet, men trolig har det blusset opp igjen. De forklarer at det aldri var meningen å starte en brann, sier Haugen.

Politiet anser dermed saken som oppklart. Nå blir den oversendt til jurist for påtalemessig vurdering. Ungdommene er tatt hånd om av barnevernet.

— Politiet ser svært glad for at saken er oppklart. I et lite lokalmiljø er det aldri gøy å ha uoppklarte branner som skaper utrygghet. Dessuten er det alvorlig når et så stort bygg blir påtent og det bor personer i umiddelbar nærhet, sier Haugen.