SØGNE: - Du er festivalsjef for D'voice. Hva er spesielt med denne festivalen?

– Det er en ungdomsfestival, hvor fokuset er på dem. Vi setter rammene, men de styrer showet. Det skal handle om ungdommene.

- Hvorfor 30. april?

– Natt til første mai er da mange ungdommer debuterer med alkohol, sex og stoff. Vi ønsker å gi personer fra 13 til 18 år et alternativt og rusfritt tilbud. Vi vil også holde dem borte fra Flekkerøya, hvor russen holder til, og hvor det ofte blir mye slossing og vold akkurat denne natten.

Tredje året

— Det er blant annet kommunene i Knutepunkt Sørlandet som står bak D'voice. Hvor lenge har festivalen eksistert?

– Dette er tredje år den arrangeres. Vi mener slike arrangementer er ekstremt viktig for ungdommer, og det ligger mye arbeid bak.

800 ungdommer

- Hvor mange besøkende satser dere på?

– Vel, i fjor var D'voice i Songdalen, og 800 ungdommer tok turen. Det må jo Søgne klare å slå.

— Hvilke artister står på programmet?

– Vi har booket Plumbo, og det synes vi er veldig kult. Det at et såpass profilert band stiller opp og viser ungdom at man kan ha det gøy uten alkohol er stilig. Ellers har vi en rekke lokale talenter som stiller opp med alt fra unik funk til rock og hip-hop.

Reiste helt fra Moss

- Festivalen har også blitt kjent utover fylkesgrensene?

– Ja, det kommer en buss med 50 tenåringer fra Moss. I tillegg tar også en håndfull personer turen fra Stavanger. Det er artig å se at festivalen ikke bare er kjent blant sørlendinger.

Avhengig av frivillige

— Med forventninger om mange festivaldeltakere vil dere også trenge frivillige?

– Ja, vi er totalt avhengige av dem. Her har ungdommene gjort en fantastisk jobb. Bare fra ungdomshuset Open Mind i Søgne har vi 30 frivillige. Det er de som er heltene her, unge jenter og gutter som står på og gjør alt for å få festivalen så bra som bare mulig.

- Du trives blant ungdommer?

– Ja, de er fremtiden. Jeg har jobbet med ungdomsarbeid i ti år nå, og det er veldig givende. En kan glemme det av og til, men ungdommen er fremtiden vår, og det er viktig å ta vare på dem.