KRISTIANSAND: — Da jeg kjørte ned Farvannsbakken, kjente jeg på en trøtthet, som om det lå noe over hodet. Derfor kjørte jeg Toftelandsveien fordi der er det stille og rolig og lite trafikk, forklarte kvinnen i retten tirsdag.

71-åringen er tiltalt for uaktsom, grov legemsbeskadigelse etter at hun 22. mars i fjor kjørte ned syklist Bjørgulf Henriksen fra Søgne, som var på vei til jobb på Xstrata. 71-åringen er tiltalt for å ha kjørt bil til tross for at hun var for trøtt eller sliten til å kjøre på en trygg måte.

Henriksen ble påført omfattende skader i sammenstøtet med tiltaltes bil.

Varm bil

Den 71 år gamle kvinnen fra Søgne hadde vært og hjulpet til på et arrangement i Kristiansand og var på vei hjem den dagen ulykken skjedde.

— Det var den varmeste dagen vi hadde hatt til da. Bilen var varm og jeg hadde sola imot, sa kvinnen, som forklarte at hun hadde hatt magevondt tidligere den dagen, og følte seg litt slapp etterpå.

Aktor, politiadvokat Jørgen Henriksen, ville vite om hun tenkte at hun burde avbutt kjøringen etter at hun fant ut at hun var trøtt.

— Ja, jeg tenkte å stoppe et sted. Men jeg kom ikke så langt. Plutselig var jeg vekk, sa kvinnen.

Trodde hun kjørte på en fugl

Da kvinnen kom til seg selv etter ulykken, ringte hun sin mann og sa hun måtte ha sovnet og skjenet over veien. Da et vitne som kom til etterpå viste henne blodet på den ene siden av bilen, trodde hun først at hun hadde kjørt på en fugl. Det var vitnet som fant den sterkt skadde Bjørgulf Henriksen i skogholtet.

— Da tenkte jeg: ”Hvem har kjørt på ham?”. Så gikk det opp for meg at det var meg som hadde kjørt på noen, fortalte hun.

I ettertid har kvinnen vært opptatt av å finne en forklaring på at hun sovnet så brått, og ikke våknet av smellet da hun kjørte på Bjørgulf Henriksen.

— Jeg har tatt alle de undersøkelser som tenkes kan, men alt er fint med meg, jeg kan ikke få en diagnose. Jeg føler ikke at jeg har vært grovt uaktsom med den kjøringen. I mai leste jeg om en dame som hadde falt av en motorsykkel i fart, og fikk høre at hun hadde besvimt av varme. Da tenkte jeg at det var det som hadde skjedd med meg, forklarte hun.

F ædrelandsvennen følger saken.