ARENDAL: Bakgrunnen for møtet, skal ifølge avisen være den harde kritikken Arbeiderpartiet og Frp har rettet mot Sverdrup Lund for at han etter deres mening ikke har vist vilje til å kjempe for sykehuset i Arendal.

– Utspillet fra Ap og Frp synes jeg er overraskende. De vet at jeg har vært involvert i arbeidet for sykehuset i Arendal. De vet hvor mye kommunikasjon vi har hatt de siste ukene om det å stille seg bak sykehuset i Arendal. Jeg får ta det som et kompliment at de tror at de ikke kan redde sykehuset aleine, sier fylkesordføreren til Agderposten.

Stortingsrepresentantene fra Aust-Agder, ordførerne i fylket, fylkesvararordfører, opposisjonsleder og fylkesordfører Terje Damman fra Vest-Agder er invitert til det åpne møte der hensikten er å bedre dialogen mellom politisk nivå og sykehuset.

— Jeg regner med at min rolle eventuelt blir å observere og lytte, sier fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman (H) til Fædrelandsvennen.

Møtet kom svært raskt på, og han er derfor ikke 100 prosent sikker på at han møter, men skal forsøke å være til stede i alle fall på deler av det.

Damman sier også at kanskje kan fylkeskommunene spille en noe mer aktiv rolle i å bedre dialogen mellom sykehusmiljøene og de politiske miljøene på Sørlandet. Uten at han vil konkretisere dette nærmere.

Styreleder for Sørlandet Sykehus Camilla Dunsæd, sykehusdirektør Jan Roger Olsen og tillitsvalgte er også innkalt.