MANDAL: — Oasen har allerede en menighet i Mandal, så da var det naturlig å etablere seg der, sier Jan Inge Jenssen, styreleder i Oasen skole Mandal.

Denne uka ble det nye selskapet opprettet, og innen 1. april går det en søknad til kunnskapsdepartementet om å få starte en kristen privatskole i Mandal.

De sender søknad om å få opprette en skole fra 1. til 10. klasse. Den vil ha 280 elever.

Det er usikkert når skolen kommer i gang, men ifølge Jenssen er det mest sannsynlig med oppstart i 2015. ## Utvider

Oasen skole ble først etablert i Songdalen i 2002 av menigheten Oasen Bibelsenter i Søgne. Det er også Oasen Bibelsenter som står som eier av den nye skolen, men ifølge Jan Inge Jenssen kan det bli aktuelt å samarbeide med andre kirkesamfunn.

Det er tilfelle i Kristiansand der de har fått godkjennelse til å starte Oasen skole Øst sammen med Filadelfia Kristiansand og Hånes Frikirke. Skolen skal ligge i Randesund og ha rundt 350 elever. Målet er oppstart i 2014. — Har dere planer om å utvide til enda flere steder?

— Nei, det har vi ikke. Det var naturlig å se på Mandal siden vi allerede har en menighet der, sier Jan Inge Jenssen.

Kristne verdier

Dagens privatskolelov åpner for to typer skoler: de religiøse og de med alternativ pedagogikk.

I fjor gav departementet tillatelse til å starte kristne privatskoler i Kristiansand, Stavanger og på Karmøy der Danielsen i Bergen fikk starte sin sjette ungdomsskole.

Oasen skole i Songdalen har en klar, kristen profil. Det er samlingsstund og bønn hver morgen og spørsmål om den kristne tro blir tatt opp i undervisningen.

— De fleste elevene kommer fra hjem som er aktive innen frimenigheter eller bedehus. Men det er også foreldre uten et kristent livssyn som ønsker at barna deres skal på en kristen skole, sier Jan Inge Jenssen.

Tradisjonell kristendom

Ifølge Jenssen ønsker mange foreldre å sende barna sine til en skole som er et alternativ til den offentlige skolen.

— De ønsker tydeligere kristne verdier enn det de finner i den offentlige skole og de vil at barna skal gå på en skole som legger vekt på tradisjonell kristendom, sier Jan Inge Jennsen.

Saken skal nå behandles av Kunnskapsdepartementet før den går videre til Mandal kommune for høring.

Oppvekstsjef i Mandal, Erik Tronstad, har ikke hørt om planene om ny privatskole og ville søndag ettermiddag ikke si noe om hvordan en ny skole vil virke inn på skolestrukturen i kommunen.

— Jeg kan ikke si så mye nå før jeg vet mer om størrelsen og hvor den skal ligge, sier han.