KRISTIANSAND: Det var etter en ferietur til Tyrkia i oktober i fjor at den 47 år gamle mannen fra Stavanger ble stoppet av tollerne på Kristiansand lufthavn Kjevik. Der ble det beslaglagt fire Ora Kamara 100 milligrams tabletter mot impotens. Mannen gikk på grønn sone.

Politiet ga mannen et forelegg på 4000 kroner, men dette nektet stavangermannen å vedta. Derfor havnet saken i retten.

Da tingsrettsdommer Torje Torjesen hadde saken til behandling ble det lagt fram en legeerklæring som viste at mannen fra Stavanger, av medisinske årsaker, i flere år har hatt behov for å bruke legemidler mot erektil dysfunksjon. Det betyr impotens.

Siden 47-åringen ikke kunne dokumentere gyldig resept for de fire tablettene, ble disse beslaglagt. Senere kom forelegget på 4000 kroner, som han nektet å vedta under henvisning til sitt medisinske behov.

I retten oppnådde han å få boten redusert med tusen kroner, men til gjengjeld måtte han betale saksomkostninger med samme beløp.

Retten slår fast at tiltalte har handlet lovstridig ved å gå på grønn sone med tabletter som det ikke var resept på. "Det foreligger ikke unnskyldelig rettsvillfarelse", konstaterer tingrettsdommeren i sin avgjørelse.