AALBORG: Den 24 år gamle kristiansanderen som foreløpig er siktet for grov vold i Aalborg, ble onsdag formiddag varetektsfengslet for fire nye uker.

Offeret, en 49 år gammel mann fra Skien, døde på sykehuset to uker etter voldsepisoden på trappen utenfor Radisson-hotellet i Aalborg den 7. september.

Voldsepisoden skjedde lørdag 7. september. To uker senere døde offeret på sykehuset. Foto: Elling Svela

24-åringen har sittet varetektsfengslet i Aalborg siden.

Siktelse kan bli utvidet

— Han er foreløpig siktet for grov vold, men siktelsen kan bli utvidet til grov vold med døden til følge når vi får den endelige obduksjonsrapporten, sier politiadvokat og anklager Peder Rask til Fædrelandsvennen.

Dansk politi venter på den endelige obduksjonsrapporten fra norsk politi før de eventuelt utvider siktelsen. - Vi er temmelig sikre, men vil være helt sikre, sier politiadvokat og anklager Peder Rask. Foto: Elling Svela

24-åringen møtte selv i fengslingsmøtet i retten i Aalborg, tydelig preget av det som har skjedd.Han har erkjent de faktiske forhold, men husker lite fra hendelsen.

— Han husker bare at han kom i håndgemeng med en person på trappen, sier Rask.

49 år gamle Terje Tørrissen fra Skien var på helgetur til Aalborg da han skulle ta seg en røyk utenfor Radisson-hotellet, som han overnattet på. Etter overfallet havnet han i koma på Aalborg universitetshospital. Han ble deretter overført til Sykehuset Telemark, hvor han døde lørdag 21. september.

Dansk politi har fått den foreløpige obduksjonsrapporten, som viser at 49-åringen døde av hjerneblødning. Men de vil vente med å eventuelt utvide siktelsen til de har fått dødsårsaken endelig bekreftet.

Vet ikke når

— Det er mest sannsynlig en sammenheng med volden, men det kan teoretisk være en mulighet for at avdøde døde av andre årsaker. Vi er temmelig sikre, men vil være helt sikre, sier Rask.

Han kunne under fengslingsmøtet ikke si noe om når den endelige rapporten er klar.

— I Danmark tar det vanligvis en måned, men det tar åpenbart lenger tid i Norge. Vi vet ikke tidspunktet for når vi får den, sier Rask.

24-åringen ble varetektsfengslet uten brev- og besøkskontroll.