STORSLÅTT: Hans Otto Lund (H) skuer mot toppen ved siden av Grete Kvelland Skaara (KrF), og politikerne i formannskapet virker fornøyd med fremdriften. Den samlede prisen blir trolig 70 millioner kroner høyere enn budsjettert. Risikoen er delt, så for kommunen blir ekstrautgiftene trolig rundt 26 millioner kroner. Foto: Kjartan Bjelland
rådhuskvartalet003.jpg Foto: Kjartan Bjelland
rådhuskvartalet011.jpg Foto: Kjartan Bjelland
rådhuskvartalet026.jpg Foto: Kjartan Bjelland
rådhuskvartalet025.jpg Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: Det nye rådhuskvartalet åpner 3. februar, og onsdag var politikerne i formannskapet på befaring. Det gamle branntårnet er bevart som en sentral del, og publikum kan selv spasere under.

— Dette blir et åpent rom for publikum, med kunstnerisk utsmykning. En installasjon i tårnet leder ut på undersiden, og skal lyse opp i takt med treff på kommunenes nettsider, sier prosjektleder Arne Birkeland.

Arbeider gjenstår

Han deltok på befaringen onsdag. Kvartalet ser fortsatt ut som en byggeplass, og det er ennå fire måneder igjen med byggearbeider.

— Innredningsarbeid og en god del elektroarbeid gjenstår, samt en del arbeid med fasaden. Men hovedjobben nå er innvendig, sier han.

Ny serviceenhet

Ved åpningen av det nye kvartalet slås også alle kommunenes serviceenheter sammen til en helt ny enhet, ledet av Helle Geheb. Hun har ansvaret med å koordinere den nye enheten, som foreløpig går under navnet «Byhallen».

— Vi blir det første som møter publikum, og en uttalt ambisjon er å bli best i landet på kommuneservice, sier hun.

Helle Geheb forteller at den nye enheten vil holde til i førsteetasjen, mens kurs og konferanserom blir å finne i underetasjen. Går du opp trappa kommer du til de ulike enhetene, rådmannen og ordføreren.