KRISTIANSAND: De to vennene hadde vært i bryllup sammen, og møttes senere på byen hvor også studentens kjæreste var. Da studenten nærmet seg et av utestedene i Kristiansand, så han at kameraten tok på brystene til kjæresten og gjorde hoftebevegelser mot hennes rumpe. Dette ble for mye for studenten. Han krysset gata, gikk bort til kameraten og slo ham minst en gang med knyttet neve mot hodet.

Det hele endte med en anmeldelse, og nå har saken vært til behandling i Kristiansand tingrett. Der mente studentens forsvarer, advokat Monica Haugedal, at hennes klient ikke kunne straffes på grunn av provokasjonen som hadde skjedd ved at kompisen hadde tuklet med kjæresten.

Kameraten sier at han ikke tuklet med jenta, men retten har lagt til grunn den forklaring som den tiltalte studenten kom med. "Retten finner etter de rådende omstendigheter i denne saken hadde tiltalte grunn til å reagere på den oppfattede provokasjon", heter det i premissene for dommen.

Domstolen mener likevel at tiltaltes handling, ved å slå kameraten, står i et misforhold opp mot den provoserende handlingen, og at den derfor ikke er straffefri. Retten har dømt studenten til betinget fengsel i 21 dager med to års prøvetid.