Rivotril: 12.000 tabletter ble beslaglagt av tollvesenet. Foto: Politiet
Rivotril: 12.000 tabletter ble beslaglagt av tollvesenet. Foto: Politiet

KRISTIANSAND: De fire kom i bil med danskeferja natt til søndag. Tollvesenet stoppet bilen for rutinekontroll. Den 41 år gamle mannen som er varetektsfengslet hadde med seg sin 17 år gamle sønn. En annen 17-åring og en 43 år gammel mann var også i bilen.

— Alle bortsett fra 41-åringen ble løslatt etter avhør. Forklaringen til politiet er at tablettene skulle leveres i Kristiansand for så å fraktes videre til Oslo til et apotek som skulle selge disse videre som slankepiller, opplyser politiførstebetjent Hans Jørgen Beckmann ved narkotika- og uroavsnittet på Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen. - Politiet fester ikke lit til denne forklaringen, sier Beckmann.

Kristiansand tingrett varetektsfengslet 41-åringen tirsdag i fire uker og mener det er skjellig grunn til å mistenke mannen for å ha forsøkt å smugle inn i landet rivotriltablettene.

— Det er mange slike tabletter i omløp i Kristiansand. De selges gjerne for cirka 25 kroner per stk, og er å betrakte som et sentraldempende medikament som er ettertraktet som rusmiddel, sier Beckmann.

De 12.000 tablettene har dermed en mulig gatesalgsverdi på 300.000 kroner.

Bilen som rumenerne kom med til Norge er beslaglagt av politiet.